Fysik

E=mc^2

20. september 2005 af Doven stræber (Slettet)
Er der nogle som hved hvilke enheder der bruges i einsteins ligning: E=mc^2

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2005 af y06svale (Slettet)

E= joule, m=masse gram/kg og c=lysetshastighed=m/s eller km/h

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2005 af fixer (Slettet)

Formlen er evigtgyldig og gælder således uanset hvilket enhedssystem man anvender.

Blot enhederne er samhørende er alt i skønneste orden. Således kan du f.eks. anvende cgs-systemet (centimer,gram,sekunder) eller SI-systemet, eller imperial units (engelsk/amerikanske enheder). Det kommer ud på et.

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2005 af fixer (Slettet)

#1 Nej. Enhederen skal være i samme system. F.eks. er km/h og J ikke i samme system. Det samme gælder g og J, samt km/h og g.

Svar #4
20. september 2005 af Doven stræber (Slettet)

Ved du så hvad betegnelsen for joule er hvis man bruger SI-systemet?

Svar #5
20. september 2005 af Doven stræber (Slettet)

Er det g*km^2/h^2?

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2005 af fixer (Slettet)

Joule ER en SI-enhed.

Svar #7
20. september 2005 af Doven stræber (Slettet)

hvordan er man så kommet frem til at Xg*(Ykm/h)^2=ZJ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2005 af fixer (Slettet)

Det er man heller ikke.

1 km/h = (1000m)/(3600s) = (5/18) m/s
1 g = 1/1000 kg

Altså er enhedsregningen

g*(km/h)^2 = [(1/1000) kg]*[(5/18) m/s]^2

= (25/364/1000) kg*(m^2)/(s^2)

= (1/12960) J

Hvis du insisterer på at anvende disse enheder hedder formlen ikke E=mc^2, men

E = (1/12960)*mc^2

hvor nu m indsættes i g og c i km/h resulterende i E målt i J.

Svar #9
21. september 2005 af Doven stræber (Slettet)

Hvis nu man vil bruge den almindelige formel, hvilke enheder skal man så bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2005 af fixer (Slettet)

Samhørende enheder. Almindeligvis bruger man SI-systemet (Système International d'Unités). Som navnet siger er det et internationalt system af enhder. De relevante enheder for den pågældende ligning er:

masse : kg
Energi : J
Hastighed : m/s^2

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#10:
Det sidste mener du vist ikke ;-)

Hastighed: m/s

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. september 2005 af fixer (Slettet)

#11 Nej for f... !

Skriv et svar til: E=mc^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.