Matematik

trekant

08. november 2012 af linma (Slettet) - Niveau: B-niveau

i en trekant ABC er a=6,7, vinkel A=56º og vinkelB=43º.

a. bestem c samt arealet af trekanten.

b. bestem længden af medianen ma


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kender to af trekantens vinkler, og dermed også den tredje.

Benyt sinusrelationerne til at beregne siden c. Beregn trekantens areal ud fra

T = (1/2)ac·sin(B)

Medianen ma er side i en trekant, hvor man kender de to sider a/2 og c og den mellemliggende vinkel B, så ma kan beregnes ved hjælp af en cosinusrelation.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2012 af mathon

a)

                     c / sin(A+B) = a/sin(A)                           hvoraf c beregnes

 

b)
                     ved brug af cos-relationen fås

                     ma2 = (a/2)2 + c2 - 2·(a/2)·c·cos(B)       hvoraf ma beregnes


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.