Matematik

Løsning af ligningssystem med determinant.

08. november 2012 af Mikkel1210 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, jeg sidder og har brug for at hjælp til at komme videre. Min opgave lyder:

Betragt ligningssystemet

3x + 4y = 5

4x + 5y = 6
Løs ligningssystemet ved hjælp af følgende metoder
 Isoler en ubekendt i en af ligningerne og indsæt den i den anden. . .
 \Næsten lige store koeffcienters metode"
 Determinantmetoden. 

Jeg har klaret de to første opgaver, men er som sagt gået i stå ved determinant metoden. Jeg kan simpelthen ikke huske hvordan jeg regner det ud. Har kigget i mine noter, men det blev jeg desværre ikke klogere af, så hvis der er nogle matematikgenier derude, må i gerne hjælpe nu :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:Cramers regel.doc

Svar #2
08. november 2012 af Mikkel1210 (Slettet)

Takker. Bare for at være helt sikker, så vil det sige at de tal jeg arbejder med er

3x=a1x

4y=b1y

5=c1 og

4x=a2x

5y=b2y

6=c2? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2012 af PeterValberg

Løsningen:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
11. november 2012 af Mikkel1210 (Slettet)

#3 
Ja, det var også den løsning jeg nåede frem til. Jeg takker mange gange for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Løsning af ligningssystem med determinant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.