Matematik

Isoler

09. november 2012 af Lalaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, kan i isolere nedestående udtryk så jeg får x til at stå alene?

0,001M=(-0,002x)-2,30


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2012 af lfdahl (Slettet)

0,001M = -0,002x -2,30  ⇔

0,001M + 2,30 = -0,002x ⇔

(0,001M + 2,30)/(-0,002) = x ⇔

x = -0,5M - 1150


Svar #2
09. november 2012 af Lalaaa (Slettet)

Tusind tak, virkelig sødt af dig :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2012 af lfdahl (Slettet)

no sweat :o)


Svar #4
09. november 2012 af Lalaaa (Slettet)

Men er x=0,5 M- 1150 eller 11,50 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis man ganger den oprindelige ligning med 1000, er den måske nemmere at overskue:

M = -2x + 2300 ,

x = (2300 - M) / 2

   = -(1/2)·M + 1150


Skriv et svar til: Isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.