Fysik

hjælp til Cepheider

09. november 2012 af tranquilla (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er lidt usikker på dette spørgsmål, og "måske" hvordan den skal beregnes

Galaksen M100 er ca. samme størrelse som Mælkevejen (diameter på cirka
100 000 lysår). Cepheiderne ligger forskellige steder i galaksen, dvs. med
forskellige afstande til os. Hvor mange procent kan denne forskel udgøre
af galaksens afstand? (Dvs. hvor mange procent udgør galaksens størrelse
af afstanden til os?)

Jeg har fundet m, M og d

d= 16,70 mpc eller 54,47 Mly omregnet.


Svar #1
09. november 2012 af tranquilla (Slettet)

.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn forholdet mellem galaksens radius og afstanden til galaksens centrum.


Svar #3
09. november 2012 af tranquilla (Slettet)

Jamen hvordan gør jeg det ?? skal jeg bare tage (50000/54,47)*100 ??


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal nok lige sørge for at have styr på enhederne først.


Svar #5
09. november 2012 af tranquilla (Slettet)

hvordan kommer jeg så fra Mly til Ly ??


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt, hvad præfixet M betyder: 1M(ly) = 1·106(ly) .


Svar #7
09. november 2012 af tranquilla (Slettet)

Er godt med at at det er 10^6 men ved ikke helt hvordan jeg så går fra 54,47 Mly til ly det virker lidt forkert på min lommerregner -.-


Brugbart svar (2)

Svar #8
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

54,47 Mly er 54,47 gange så langt som 1 Mly . Man skal derfor beregne

50000 / (54,47·106)


Svar #9
09. november 2012 af tranquilla (Slettet)

dvs. hvis vi opsummerer, det vil blive ??

(50000 / (54,47·10^6) )*100 = 0,091

eller hvis det var 

(100000// (54,47·10^6) )*100 = 0,18

 

??


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Dine resultater er ikke korrekt skrevet. Når du ganger brøkerne med 100%, skal resultatet angives som %.


Svar #11
09. november 2012 af tranquilla (Slettet)

jaja, ville bare lige skrive det hurtigt da jeg skal have afleveret det her om en time, men jeg takker da ! :D


Skriv et svar til: hjælp til Cepheider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.