Matematik

Minus og minus = plus

11. november 2012 af maxmaxmaxmax (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

Jeg søger en "billedlig" forklaring på, hvorfor minus og minus = plus - altså et eksempel, hvor man benytter sig af fx kager ellerpenge. 

Med venlig hilsen

Max


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2012 af mette48 (Slettet)

Forestil dig at du har en gæld på 5 kr           du har altså gæld = - 5 kr

Din far overtager denne gæld, hvilket betyder at du mister noget (gælden)   - gæld

du mister noget negativt idet   - gæld = - ( - 5 )

Set fra en anden side har din far givet dig 5 kronerdu har modtaget 5 kr

den mistede gæld på 5 kr svarer til at din far giver dig 5 kr

- ( -5) = +5

 


Skriv et svar til: Minus og minus = plus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.