Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Hey hvem kan? :D

11. november 2012 af RLindhard (Slettet)

Hej Alle! (-: Jeg har brug for hjælp til nogle spørgsmål.. Jeg skal skrive en geografi rapport om vandets kredsløb og der er blevet stillet nogle spørgsmål. Er der nogen der kan svaret på 1 - 2 af spørgsmålene, så vil det være en kæmpe hjælp!

Taak på forhånd! kys kys :-D


2) Hvad påvirker vandets fordeling i akvariet?
3) Hvad bestemmer om der en opadgående eller en nedadgående vandbevægelse i jorde?
6) Hvilken betydning har regnen for vandbevægelsen i og på jorden?
8) Hvilken betydning har vandbevægelsen for fordelingen af den kaliumnitrat (KNO3) du til-satte?
9) Nitrat er et vigtigt næringsstof for planter og tilføres derfor i store mængder til vores marker i form af kunstgødning. På baggrund af dine resultater i dette forløb skal du nu argumentere for, hvilken betydning dette vil få for nitrattilførslen til grundvand, vandløb, søer og havet. Hvilke negative eller positive konsekvenser kunne dette have?
10) Angiv hvorledes fersk- og saltvand er fordelt i modellen. Hvorfor vil grundvandet være delt op i en øver fersk del og en underliggende salt del?
11) Ved reaktionen mellem salt og sølvnitrat dannes der det tungtopløselige salt sølvchlorid. Skriv reaktionsskemaet for denne kemiske reaktion. Hvad står tilstandsformerne ”aq” og ”s” for?
13) Hvorledes vil du beskrive de enkelte jordlag med hensyn til abiotiske forhold (Luftindhold, vandindhold, fersk eller saltvandsindhold)? Og hvilke abiotiske forhold skal herske før at karsen spirer?
18) Hvad bruger karsen ellers vandet til?
19) Giv en forklaring på, at karseplanterne ikke vokser lige opad "som træer i skoven". Fæno-menet heder foto-tropisme. Hvorledes vokser karseroden? Hvorfor? Hvad hedder denne form for tropisme?


Skriv et svar til: Hey hvem kan? :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.