Matematik
Problemregning
20. september 2005 af
mch90 (Slettet)
Vil meget gerne have lidt hjælp til det her:
Jørn H.s kost sammensættes ud fra, hvor meget han bevæger sig. Ved hjælp af en skridttæller finder man ud af, at han har løbet ca. 11.000 skridti en hjemmekamp.
Man regner med, at
- 10% af skridtene er 30 cm lange.
- 20% af skridtene er 120 cm lange.
- 70% af skridtene er 70 cm lange.
OPG: Vis, at Jørn H.s gennemsnitlige skridtlængde er 76 cm.
Mit eget forslag:
- 10% af 11.000 er = 1100
- 20% af 11.000 er = 2200
- 70% af 11.000 er = 7700
- 1100*30cm = 33000 cm
- 2200*120cm = 264000 cm
- 7700*70cm = 539000 cm
33000 + 264000 + 539000 = 836000cm
836000/11000 = 76 cm
Men synes bare at det er en for lang forklaring......
Jørn H.s kost sammensættes ud fra, hvor meget han bevæger sig. Ved hjælp af en skridttæller finder man ud af, at han har løbet ca. 11.000 skridti en hjemmekamp.
Man regner med, at
- 10% af skridtene er 30 cm lange.
- 20% af skridtene er 120 cm lange.
- 70% af skridtene er 70 cm lange.
OPG: Vis, at Jørn H.s gennemsnitlige skridtlængde er 76 cm.
Mit eget forslag:
- 10% af 11.000 er = 1100
- 20% af 11.000 er = 2200
- 70% af 11.000 er = 7700
- 1100*30cm = 33000 cm
- 2200*120cm = 264000 cm
- 7700*70cm = 539000 cm
33000 + 264000 + 539000 = 836000cm
836000/11000 = 76 cm
Men synes bare at det er en for lang forklaring......
Svar #1
20. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Modulo manglende enheder så er det ellers fint nok. Det er dog lettere, at skrive det hele op i ét regnestykke. Lad os med x betegne den gennemsnitlige skridtlængde. Ifølge tekstens oplysninger haves:
x = 0,1*(30cm) + 0,2*(120cm) + 0,7*(70cm) = 76cm
Bemærk, at det reelt er underordnet, hvor mange skridt han har løbet totalt set, når du kender den procentvise fordeling på de tre skridtlængder (30cm, 70cm hhv. 120cm).
Er du med så langt? Ellers skriv hele regnestykket op og indse, at de 11000 kan bortforkortes i tæller og nævner.
//Epsilon
x = 0,1*(30cm) + 0,2*(120cm) + 0,7*(70cm) = 76cm
Bemærk, at det reelt er underordnet, hvor mange skridt han har løbet totalt set, når du kender den procentvise fordeling på de tre skridtlængder (30cm, 70cm hhv. 120cm).
Er du med så langt? Ellers skriv hele regnestykket op og indse, at de 11000 kan bortforkortes i tæller og nævner.
//Epsilon
Svar #2
20. september 2005 af mch90 (Slettet)
tror du, at du kunne forklare det lidt anderledes???
Forstår ikke det hele....
Forstår ikke det hele....
Svar #3
20. september 2005 af simon2730 (Slettet)
hey..
jeg havde altså også vaglt den løsning du selv har lavet... :P
jeg havde altså også vaglt den løsning du selv har lavet... :P
Skriv et svar til: Problemregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
