Matematik

Bestem en forskrift

12. november 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem en forskrift for den lineære funktion f, hvis graf går gennem punkterne (2, 10) og (-3, 0), og løs ligningen f(x) =3 

 

Jeg er meget lost på denne opgave

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af mathon

find ligningen for linjen y = ax + b    gennem

                                               (2, 10) og (-3, 0)


Svar #2
12. november 2012 af Onleene95 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Beregn først hældningskoefficienten a for den rette linie, der gårgennem de to punkter. Benyt så det ene af de to punkter til at bestemme konstanten b. Når a og b er bestemt, skal man til sidst løse ligningen

ax + b = 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2012 af line112 (Slettet)

For at beregne a skal du sige y2-y1 / x2-x1 og for at beregne b skal du sige y1-a*x1


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.