Fysik

Superman stopper lastbil

12. november 2012 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

 

Nogen der kan give mig nogle hint til hvordan jeg kan løse opgave b og c...? Kunne forestille mig, at det er noget med at tegne nogle kræfter op, men jeg er helt lost :/

 

På forhånd tak :D

Vedhæftet fil: fysik opgave 12112012.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2012 af peter lind

b) brug newtons anden lov

c)  ΔE = F*s


Svar #2
12. november 2012 af Vinstrup (Slettet)

b)

m.lastbil*a-m.superman*a=0 hvorved man så isolerer a?

c)

Delta E?!


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. november 2012 af peter lind

Din ligning i b) giver at masserne af lastbilen og supermand er ens. Det holder åbenlyst ikke. Rent faktisk fortsætter de sammen, så accelerationen for lastbil er ens. Det du skal bruger er at kraften er ene og alene gnidningskraften, altså den kraft du har fundet i spørgsmål at

c) Ænring i den kinetiske energi


Svar #4
12. november 2012 af Vinstrup (Slettet)

Kan godt se, at det jeg skrev med opgave isolering af a ikke gav mening...

b)

Er kommet frem til, at det må være m.lastbil*a=gnidningskraften, hvor a så isoleres

c)

-v.o^2/2*a giver bremselængden - og da vi kender a og hastigheden, så kan den formel bruges.


Brugbart svar (2)

Svar #5
12. november 2012 af peter lind

ja


Svar #6
12. november 2012 af Vinstrup (Slettet)

Tak for hjælpen indlæg #3 var virkelig en øjnåbner :D


Skriv et svar til: Superman stopper lastbil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.