Matematik

Differentialligning

12. november 2012 af Theguy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey kan det passe at den fuldstændige løsning til den vedhæftede differentialligning er 

 

(1/10)*sqrt(-2*cos(x)+4*x+1000*C), -(1/10)*sqrt(-2*cos(x)+4*x+1000*C) .

 

 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Differentialligningen er

hvor den uafhængige variable er t . Du har en variabel x i din løsning, der har karakter af en vektor?

Benyt panserformlen til at beregne den fuldstændige løsning til differentialligningen. Der burde ikke komme noget med kvadratrødder af trigonometriske funktioner.


Svar #2
12. november 2012 af Theguy (Slettet)

skal man ikke bare anvende seperation af de variable?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det kan man ikke benytte her. Man skal benytte "panserformlen".


Svar #4
12. november 2012 af Theguy (Slettet)

hvordan? har ikke rigtig haft om panserformlen :p


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du må have lært at løse den lineære differentialligning af 1. orden

      y'(t) + p(t)·y(t) = q(t) .

Sætter man P(t) = ∫ p(t) dt , har ligningen den fuldstændige løsning

      y(t) = e-P(t) · ( ∫ eP(t) · q(t) dt + C) ,

hvor C er en konstant.


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.