Matematik

(102^2-98^2)/200

12. november 2012 af napzter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Dette er den første af de ligninger jeg skal løse:

1022-982
_________

       200

 

Nogen der ved hvordan man kan løse dette i hånden uden brug af lommeregner?

Jeg har fundet frem til at det er det samme som:

512-492
________

     50

Altså:

 (1022-982) / 2
_________
       200 / 4

Og jeg ved ikke hvorfor, det er nævneren skal divideres med 4, for at det er det sammen. Men det virker, og nu kan jeg ikke komme videre herfra.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke en ligning, der skal løses, men et udtryk, der skal beregnes.

Benyt kvadratsætningen

a2 - b2 = (a+b)(a-b)

til at skrive udtrykket på en form, der let kan beregnes i hovedet.

I din udgave skal der divideres med 4 både i tælleren og i nævneren, fordi du jo dividerer to kvadrater med 4 for at få kvadraterne på de halve værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt

(1022 - 982) / 200 = (102+98)·(102-98) / 200 = 200·4 / 200 = 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2012 af 19051309 (Slettet)

(a+b)^2 = a^2+b^2+2ab

a= 100

b=2 

100^2+2^2+2*100*2 = 10404

a = 90

b= 8

90^2+8^2 + 2*90*8 = 9604

10404-9604 = 800

800/200 = 4 

sådan havde jeg nok løst den i hånden.


Skriv et svar til: (102^2-98^2)/200

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.