Matematik

vandrette tangenter

13. november 2012 af nanna35 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej!

Jeg har fået en opgave der lyder:

skitser i hånden for en funktion, der har vandrette tangenter for x=-2, x=1 og x=5. Opgaven kan løses på mange måder.

Hjæææælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af Source (Slettet)

 Hvis der er en vandret (vende)tangent i punktet x0, gælder  f ' (x0) = 0


Svar #2
13. november 2012 af nanna35 (Slettet)

jeg forstår det bare ikke.. hvordan søren skitsere jeg i hånden for en funktion der har vandrette tangenter? :-(

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2012 af Source (Slettet)

I punkterne x = 1 og x = 2 og x = 5 gælder, at f ' (x) = 0 

          En vandret tangent til grafen for funktionen f kan tegnes i netop de punkter


Svar #4
13. november 2012 af nanna35 (Slettet)

tusind tal for hjælpen - men jeg forstår det stadig ikke :-(

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2012 af hbhans (Slettet)

Opret et koordinatsystem og afsæt punkterne (-2,0), (1,0) og (5,0). Lodret over eller under disse punkter skal funktionen have vandret tangent. Tegn tre vandrette tangenter fx over (-2,0) under (1,0) og over (5,0). Tegn derefter en bølgekurve der kommer nedefra og lige rører den første tangent, derefter aftager og lige rører den anden tangent, derefter stiger op til den tredie tangent for så at gå nedad mod -∞. Det er bare én mulighed.


Svar #6
13. november 2012 af nanna35 (Slettet)

som sådan her? :-)
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2012 af hbhans (Slettet)

Ja, noget i den retning. Men du kunne nu godt tegne nogle vandrette tangenter i de tre punkter, og det kunne være mere illustrativt hvis de vandrette tangenter ikke lå i ca. samme afstand fra x-aksen.


Skriv et svar til: vandrette tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.