Matematik

Lineært uafhængig

13. november 2012 af nikoborg (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! Jeg har desperart brug for hjælp til en opgave. 

 

De komplekse funktioner z(t) som er defineret for alle t ∈R?, og som kan differentieres et vilkåreligt antal gange, udgår et vektorrum som betegnes (Cuendelig(R), C)     det sidste c betegner komplekse tal,

 

spørgsmålet lyder:

vis at vektorsættet a=(e-t, e-it, et, eit) er lineært uafhængigt. 

jeg kan ikke helt se hvordan jeg skal løse det nå der er komplekse tal med. 
men mit bedste bud er:

k1*e-t+k2*e-it+k3*et+k4*eit=0

men kan ikke rigitg komme videre... Hjælp tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af peter lind

Sæt t = 0. Det giver en ligning til bestemmelse af k'erne

Differentier udtrykket.  Det giver igen nogle ligninger til bestemmelse af k'erne

Differentier en gang til og få ny relation mellem k'erne


Skriv et svar til: Lineært uafhængig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.