Fysik

Kernefysik - hjælp

14. november 2012 af EmsKris (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Har fået følgende to spørgsmål, som jeg håbede at kunne få lidt hjælp til:

1. Isotopen U-236 spaltes i Ba-143 og Kr-91. På 1 år, hvor mange kg uran skal der bruges til at levere en effekt på 1200 MW ved 50% nyttevirkning? De 3 isotoper har bindingsenergier på hhv. 1789Mev, 1184 Mev og 777 Mev.
U-236 har atommassen 236.046 u.

2. To brintatomer støder så voldsomt sammen, at dens enes antielektron annihileres med dens elektron, så der dannes et H-2 atom.
Hvor stor en del af energien leverer annihileringen, og hvor stor en del leverer massetabet?
H-2 har atommassen 2.014102 u.

Er lidt på bar bund..


Svar #1
14. november 2012 af EmsKris (Slettet)

Har udregnet annihileringen til spørgsmål 2.

melektron = 9.1094 * 10-31 kg = 0.000548580 u
mantielektron = melektron
E = m * c2
E = 2 *0.000548580 u = 0.001097 uc2 = 1.02 MeV

Men hvad mere derfra?


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2012 af mathon

 

               23692U   +   10n   --->    14356Ba    +   9136Kr   +   2 10n
 

 isotopmasser / u          23692U                  14356Ba            9136Kr        samt      10n

                                  236,045562           142,920480         90,923380            1,008665


Skriv et svar til: Kernefysik - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.