Matematik

løsning i en plynomiet

14. november 2012 af marobbi1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej, jeg slås med en opgave, jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal løse..

 

Opgaven hedder; bestem k, så -2 er rod i polynomie: p(x)=x^3+kx^2-3x+6


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2012 af Source (Slettet)

 løs  (-2)3 + k • (-2)2 - 3 • (-2) + 6 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

At -2 er rod i polynomiet p(x) betyder, at p(-2) = 0 .


Svar #3
14. november 2012 af marobbi1 (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt? :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2012 af Source (Slettet)

#3

    p(-2) = 0

    (-2)3 + k • (-2)2 - 3 • (-2) + 6 = 0

    -8 + 4k + 6 + 6 = 0

    4k + 4 = 0

    4k = -4

    k = -4 / 4

    k = -1

    

 


Skriv et svar til: løsning i en plynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.