Matematik

Differentiel regning

14. november 2012 af marobbi1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan regner man dette ud? jeg skal bestemme f'(x), når f(x) = 3/x+x^5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2012 af peter lind

Brug at (xn)' = n*xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2012 af Dontblame (Slettet)

Brug #1 for x^5

 

Men for 3/x, brug (1/x)' = -1/x^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2012 af peter lind

#2 1/x = x-1 så det er samme formel, der bruges i begge tilfælde


Skriv et svar til: Differentiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.