Matematik

Vektorer

14. november 2012 af pomme22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel har ligningen (x+2)^(2) + (y-1)^(2) =25

a) Angiv cirklens centrum og radius.
 

b) Gør rede for at punktet A(2,4) ligger på cirklen.
c) Undersøg om punkt (2.91,1.10) ligger op cirklen.

d) Bestem en ligning til for cirkeltangenten i A.
 

e) Bevis, at linjen med ligning y = x -4også er tangent til cirklen.
 

 

Er der nogen der kan hjælpe mig med delopgave e), de andre har jeg lavet


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

e) Beregn afstanden fra cirklens centrum til den angivne linie. Hvis afstanden netop er lig med cirklens radius, er linien en tangent til cirklen.


Svar #2
14. november 2012 af pomme22 (Slettet)

Hvordan afregner jeg afstanden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt punkt-linie afstandsformlen. Afstanden fra punktet P(x0 , y0) til linien l med ligningen ax + by + c = 0 er

d(P , l) = |ax0 + by0 + c| / √(a2 + b2)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.