Matematik

x*(x+6)=16

14. november 2012 af KamillapigenXD (Slettet)

løsning ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

x(x+6)=16 ⇔ x2+6x-16=0. Løs den nu. Det er en andengradsligning. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen som en 2.-gradsligning. Gang ind og saml alle led på venstre side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2012 af PeterValberg

Givet andengradsligningen:

kan eventuelle løsninger bestemmes som:

hvor diskriminanten d bestemmes som:

hvis d > 0 (positiv) er der to løsninger (rødder)
hvis d = 0 er der bare en enkelt løsning
hvis d < 0 (negativ) er der ingen løsninger

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2012 af PeterValberg

Din opgave kan løses således:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: x*(x+6)=16

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.