Matematik

Differentialkvotient

15. november 2012 af hamse12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen der kan hjælpe her?

DEL 4: Differentialkvotient for f(x)=x^n, hvor n er et helt tal


1- Gør rede for at I allerede har fundet differentialkvotienten for f i tilfældene n=0,n=1 og n=2


2- Brug omskrivningen x^3=x^2·x samt produktformlen til at bestemme differentialkvotienten for funktionen f(x)=x^3


3- Brug omskrivningen x^4=x^3·x samt produktformlen til at bestemme differentialkvotienten for funktionen f(x)=x^4


4- Gør rede for formlen til beregning af differentialkvotienten for f(x)=x^n og forklar at svarene i a) – c) stemmer overens med formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. Du ved bedst selv, hvad I allerede har gennemgået i pensum.

2. 3. Benyt reglen for differentiation af et produkt.

4. Slå formlen op i bogen og prøv den efter med n = 0, 1, 2, 3, 4.


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.