Matematik

Lineære sammenhænge

15. november 2012 af STNJ (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Er der nogen der kan hjælpe mig med at forklare en opgave af denne type? Har selv problemer med at gribe den an.

 

År                                                                                   1998                                      2006

anmeldte voldsforbrydelser                                    13422                                   19577

 

Udviklingen kan i perioden efter 1998 efter god tilnærmelse beskrives ved modellen

y=ax+b, hvor x er antal år siden 1998 og y er antal anmeldte voldsforbrydelser. 

 

a) Benyt tabellens oplysninger til at bestemme a og b 

b) Hvad fortæller tallene a og b om antallet af anmeldte voldsforbrydelser 

c) Hvornår vil antallet af anmeldte voldsforbrydelser ifølge modellen komme over 25000

 

Er der nogen der kan give en god forklaring så jeg kan bruge denne formel ???? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Bestem forskriften f(x) = ax + b for den rette linie der går gennem de to punkter
(0 , 13422) og (8 , 19577) .

c) Løs så ligningen f(x) = 25000 .


Svar #2
15. november 2012 af STNJ (Slettet)

Hvor får du tallet 8 fra, er det antal år? er der andre måder at forklare opgaven på? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2012 af PeterValberg

Se eventuelt denne video fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

x betegner antal år efter 1998. For året 2006 er x derfor lig med 2006-1998 = 8 .


Skriv et svar til: Lineære sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.