Matematik

Amortisationsplan af annuitetslån

17. november 2012 af Aalborg95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle:) 

Min opgave lyder således: Udarbejd en amortisationsplan for et lån på 100.000 kr. 
med en rente på 5 % p.a. 20 år, som henholdsvis et annuitetslån. 

Ydelsen beregnes ved formlen:  A* r / 1-(1+r)^-n

100.000*0,05/1-(1+0,05)^-20 = 4999,623

Derefter beregnes renten = 100.000 * 0,05 = 5000

og for at afdraget skal jeg minus ydelsen og renten hvilket giver = 0,376 

Hvad er fejlen??

 

HÅBER I KAN HJÆLPE!!! :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2012 af peter lind

Det er din udregning af ydelsen, der er forkert. 5000 om året uden rentetilskrivning giver de 100.000 kr, så den er indlysende for lav.  Rent faktisk får du ikke at afdraget er 0,376 men minus 0,376 kr.

Fejlen skyldes fejl i formlen idet der mangler nogle parenteser.


Skriv et svar til: Amortisationsplan af annuitetslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.