Fysik

hmm?????

17. november 2012 af uytuty (Slettet)

en slagter skal udskære et stykke kød på 37 kg som er frosset ned til -20 C for at gøre arbejdet lettere opvarmer han kødet i en industriel mikrobølgeovn til -2 C

 

hvor meget varme skal ovnen tilføre kødet?

kød kan regnes som vand !

 

hælp tak tak tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis frosset kød kan regnes som frosset vand, dvs. is., skal man så benytte den specifikke varmekapacitet for is til at beregne den ønskede energi.


Svar #2
17. november 2012 af uytuty (Slettet)

q=*37 kg*2040 j/(kg*c)*(-2)

 

er det ligining rigtigt?

 

skal der det være -18 eller -2 ved teåperaturændring?

jeg er faktisk tvivl


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Temperaturændringen er jo

ΔT = T2 - T1 = -2C - (-20C) = 18K


Svar #4
17. november 2012 af uytuty (Slettet)

ja men jeg skal finde ud af hvor meget varme skal ovnen tilføre kødet ??????

 

dvs jeg skal finde Q

men ved bare ikke helt hvordan


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, netop. Benyt

Q = m·c·ΔT


Svar #6
17. november 2012 af uytuty (Slettet)

jeg vil takke dig rigtig meget hvis du vil regne det for mig


Svar #7
17. november 2012 af uytuty (Slettet)

Δτ= er det så -2 eller - 18 eller hvad


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. november 2012 af mathon

 

                ΔT = ((-2 C) - (-20 C))


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7, #8

Genlæs #3.


Svar #10
17. november 2012 af uytuty (Slettet)

dvs +18 k er=Δτ eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det fremgår jo af #3.


Svar #12
17. november 2012 af uytuty (Slettet)

ok mange tak

jeg ska lige være sikker om det rigtigt

Q=37kg*2040 j/(kg*c)*18c=1358640 j =1358,64 kj

er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #13
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det er rigtigt stillet op.


Svar #14
17. november 2012 af uytuty (Slettet)

mange tak du må have en god aften


Skriv et svar til: hmm?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.