Matematik

nulpunkt

18. november 2012 af sexysofie (Slettet)

hej er der nogle der kan hjælpe mig:

Vis at funktionen f(x)=(x-1)(x^2-4x+6) har netop et nulpunkt

 

kan ik finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

løs f(x)=0. 


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. november 2012 af SuneChr

Første parentes viser, at x = 1  er rod.

Vis, at 2.gr. ligningen, i den anden parentes, ingen reel rod har. Det kan man, ved at vise, diskriminanten er negativ.


Svar #3
18. november 2012 af sexysofie (Slettet)

Okay tak det forstod jeg godt :D

hvad med: vis at -2 er nulpunkt i polynomiet p(x)=2x3 + 3x2 -4x-4  er det samme type opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2012 af SuneChr

Indsæt x = - 2   Se da, om denne værdi gør polynomiet lig med 0. Er  p(- 2) = 0  ?

# 0  er polynomiet faktoriseret. Det er det ikke i # 3.


Skriv et svar til: nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.