Matematik

18. november 2012 af Fnuttie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. 

Er der nogen der kan fortælle mig, hvordan man regner med sådan her et tegn: √?

Eks: 38

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af mathon

 

                3√(8) = 3√(23) = 2


Svar #2
18. november 2012 af Fnuttie (Slettet)

Hvad vil det sige at du sætter 8 i pantes. Altså sådan her (8)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

 for at vise at det er tallet 8, der er under 'roden'


Svar #4
18. november 2012 af Fnuttie (Slettet)

Jamen, kan ikke se hvordan man regner roden ud. 

Hvad er det man gøre. 

Divedere man?

Har desværre ikke fået det lært i nu. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2, #4

Der er tale om at udregne kubikroden af 8. Tallet 8 er selv et kubiktal, idet 8 = 2·2·2 = 23 . Kubikroden af en kubus på et tal er tallet selv.


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. november 2012 af mette48 (Slettet)

b=√a    kvadratroden af a

betyder du skal finde det tal, der kvadreret giver a           b2 = a 

 

b=3√a    kubikroden af a

betyder du skal finde det tal, der ganget med sig selv 3 gange giver a           b3 = a

 

b=n√a    ⇒    bn = a


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2012 af SuneChr

# 4

At udregne kvadratroden af et tal, som ikke er et kvadrattal, uden hjælpemidler, er en form for division. Det har du ret i. Helt tilbage til 1950'erne lærte man i skolen at udregne kvadratrødder kun med papir og blyant. Så kom de elektroniske datamaskiner og overtog opgaven. Skal man selv uddrage rødder, gøres det med logaritmeberegninger og er er simpel proces.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. november 2012 af mette48 (Slettet)

Så sent som i 63 lærte man nogle steder i skolen at regne kvadratrøddene ud.

Andre steder lærte man i 3. real at slå kv<dratrødderne op i Erlands logaritmetabet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2012 af SuneChr

# 8

Ja, jeg har endnu Landsbyskolens regnebog, for 4. skoleår, udgivet i 1953 , hvor metoden står i.

Tænk, at man som 10-årig kunne uddrage kvadratrødder med kun en blyant i hånden.

Manden hed Erlang, som lagde navn til den udmærkede tabelsamling, med de efterhånden ret fedtede og lasede sider.  


Skriv et svar til: √

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.