Matematik

Hæv og reducer

18. november 2012 af Hejmeddig666 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

"Hæv parenteserne, of reducer regneudtrykkene. "

3a + 4b + (a + b) - 2a

Nogen der kan forklare hvordan man gør? Jeg forstår det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2012 af peter lind

Da der står + foran parentesen, kan du hæve dem uden videre. Hvis der havde stået - foran skulle du skifte fortegn på alt i indmaden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2012 af hbhans (Slettet)

3a + 4b + (a + b) -2a

Ophæv parentesen og saml a'er og b'er hver for sig:

3a + a - 2a + 4b +b = 2a + 5b


Svar #3
18. november 2012 af Hejmeddig666 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad der menes med at "hæve", hvis det er muligt, kan du så give mig svaret? Måske forstår jeg det bedre så :)

Edit:

#3

Tak! Du skrev mens jeg skrev, hehe. Det giver mening! Tusind tak.


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. november 2012 af mette48 (Slettet)

Parentesen betyder at alt regnetegnet foran parentesen gælder for alt hvad der står i parentesen.

At hæve en parentes betyder at fjerne den samtidig med at man sørger for at udregningen kanr foretages på korrekt vis.

1+(a-b) =1+a-b

1-(+a-b) = 1-a+b

2*(a+b) = 2a+2b


Skriv et svar til: Hæv og reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.