Geografi

Find p ( effekt )

18. november 2012 af misslovely (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej.

i fysik skulle jeg lave et forsøg hvor jeg putter min hånd ned i en plasticpose med koldt vand som har en masse på 1233 gram .  og  temperatur 24,1 .   efter de 3 min, målte jeg  temp. igen som jeg fik til 24,8

Spørgsmålet er så hvordan jeg kan beregne den gennemsnitige effekt som min hånd har opvarmet vandet med ??...

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2012 af hesch (Slettet)

Temperaturstigning = 0,7Cº, masse = 1233g.

Energi = ΔT*Varmefylde*masse = 0,7C * 1cal/g/grad * 1233g = 863cal.       ( varmefylde for vand )

1cal = 4,2J

Energi = 863cal = 3625J

Effekt = Energi/sek = 3625J/180sek = 20W


Skriv et svar til: Find p ( effekt )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.