Matematik

Efterspørgselsfunktion

19. november 2012 af zAPTEX (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder og fumler med en opgave i erhvervsøkonomi på hd 1.del, hvor jeg skal finde og forklare TR og MR.

Jeg er med på hvordan disse skal beregnes, jeg kan bare ikke finde ud af noget så simpelt som hvordan jeg finder funktionen.

Følgende oplysninger er givet:
Ved en pris på kr. 400 efterspørges der en mængde på Q = 20/3

Omsætningen maksimeres, når der sælges 10 stk. 

 

Som sagt, jeg er godt med på hvordan TR og MR beregnes, jeg er bare ikke sikker på hvordan jeg finder funktionen: P =

 

Håber i kan være til hjælp.

 

God aften 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2012 af od1122 (Slettet)

Hvis du finder svaret på du endelig sige til - sidder og knokler med samme opgave :)


Svar #2
20. november 2012 af zAPTEX (Slettet)

Det skal jeg nok :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2012 af mooboodk (Slettet)

P = 400 - 20/3 Q

Forstår dog ikke helt "Omsætningen maksimeres, når der sælges 10 stk." i følge de beregninger jeg er kommet frem til, er TR størst ved 30.


Svar #4
22. november 2012 af zAPTEX (Slettet)

Det er nemlig også den oplysning som forvirrer mig, for jeg har lavet nogenlunde samme beregninger, og jeg fandt heller ikke frem til at omsætningen maksimeres ved 10 stk - overhovedet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2012 af stinebetina (Slettet)

Hvis nogen sidder med et svar på opgaven er jeg også yderst interesseret da jeg også kæmper lidt med den.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2012 af miamajak (Slettet)

Hej..

Sidder med samme opgave.

Jeg får afsætningskurven til at være:
P = -30Q + 600


Svar #7
23. november 2012 af zAPTEX (Slettet)

Hvordan kommer du frem til den afsætningskurve? 
Og passer det så med at omsætningen maksimeres ved 10 stk? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2012 af miamajak (Slettet)

ja det paser med at omsætningen maksimeres ved 10 stk.

Modellen for afsætningskurven er p=a-bQ

Så sætter jeg de kendte faktorer ind i afsætningskurven og beregner omsætningen i en anden ligning. Så har jeg to ligninger med to ubekendte og dermed kan jeg beregne a og b...

.


Skriv et svar til: Efterspørgselsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.