Matematik

Opg. 4.4 i problemregning "modelbanen"

20. november 2012 af dammen60 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan regner man ud hvor hurtigt et tog må køre, hvis det skal stoppe på 1000m? Jeg kender bremstal, længde og bremselængde.

Bremsetal: 119

Længde (på tog): 168m

Bremselængde: 1000m

Km/t: ?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeg har en ligning til bremselængden, hvis det kunne bruges:

B=(2,765*v+0,0480*L)²/b

 

B=bremselængde i meter

v=fart i km/t

L=togets længde i meter

b=togets bremsetal

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af hbhans (Slettet)

Sæt bremselængden B til 1000 og find v ud fra formlen for bremselængde.


Svar #2
20. november 2012 af dammen60 (Slettet)

Det er lige præcis det, jeg ikke kan finde udaf...

Da jeg prøvede det, gav det under 1 km/t!

Kunne du måske vise hvordan det skal regnes ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2012 af hbhans (Slettet)

(2.765v + 0.048·168)2/119 = 1000

2.765v + 8.064 = √119000

v = (344.965 - 8.064)/2.765 = 121.84 km/time  (hvis jeg ellers har regnet rigtigt!)


Svar #4
20. november 2012 af dammen60 (Slettet)

Mange tak! :D


Skriv et svar til: Opg. 4.4 i problemregning "modelbanen"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.