Fysik

Henfaldsloven

20. november 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har lidt problemer med denne opgave:

Henfaldsloven er formuleret for antallet N af atomkerner i en mængde radioaktivt stof. Hvis massen af denne mængde betegnes med m, følger det af henfaldsloven, at

m=mo*(1/2)^(t/T½)

Her er m= massen
t=tiden
mo=massen til tiden 0

Giv med uidgangspunkt i henfaldsloven en forklaring på denne formel.

Men mit bud, er at massen af de radioaktive kerner bliver mindre, efter der er gået et bestemt stykke tid?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2012 af mathon

 

                  N = No(1/2)t/T½

                  N/NA•M = No/NA•M(1/2)t/T½

                  m = mo(1/2)t/T½

                 

                 


Svar #2
20. november 2012 af mimok (Slettet)

Er min forklaring så ikke rigtig:at massen af de radioaktive kerner bliver mindre, efter der er gået et bestemt stykke tid ?


Skriv et svar til: Henfaldsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.