Matematik

Sandsynlighed

20. november 2012 af sis_sis_sis (Slettet)

Hej

Håbede I måske kunne hjælpe mig med en opgave. Sandsynlighedsregning er lidt min svage side, så jeg er gået lidt i stå.

 

Ved et indkøbscenter står en masse biler. En regnvejrsdag vælter en lygtepæl uheldigvis hen over 4 af bilerne.

Kunderne i indkøbscentret består af 20 % rygere, 40% bilister og 25% af bilisterne er rygere.

Hvad er sandsynligheden for, at ingen af de 4 biler tilhører rygere??

 

Opgavent er hentet fra en amerikansk lærebog, og jeg ved ikke om jeg mangler nogen oplysninger, for jeg kan ikke se hvordan jeg skal komme videre??

Altså jeg skal jo vide noget om hvor stor en procent de 4 biler udgør?? Jeg er lidt lost :) Håver I kan hjælpe :)

På forhånd mange tak!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2012 af peter lind

Det er en binomialfordeling med p=0,25


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2012 af SuneChr

Nu kan der, i en ikke-ryger-bil, jo sidde flere passagerer der ryger, som handler i centret.

Præmisserne er nok noget svævende i røgtågerne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2012 af peter lind

#2 Der spørges om ejerne af bilerne. Man må gå ud fra at disse er bilister.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2012 af 1mitstudie (Slettet)

jeg har ikke tænkt mig at gå ind i denne tråd ,,,, men nej du skal ikke vide hvormange biler der er på parkeringspladsen,, eller i hele verden forden sags skyld....... beregningerne ligger i oplysningrne om folkne i centret,,, og at sætte derres risiko i forhold til de fire skader der er sket uden for på parkerings pladsen,,,det kunne lige så godt være der chance for at blandt kunderne blev trukket lod mellem kunderne om en gevinst  i et lotteri. hvor i det de fik et antal loder i forhold til om de var, ikke-bilister, rygerer  eller billister og at den samlet sum af loderne går i tombolaen, hvordan overvægten af rygerer blandt bilister skal indregnes har jeg slet ikke spekuleret over.

Men alt regnes i procenter og således er det også ligegyldigt om der er 50 eller 100 kunder i centret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2012 af SuneChr

Skemaet ser da sådan ud:

Af samtlige kunder, på et givet tidspunkt, i centret er

                     |        ryger                |   ikke-ryger |           

bilist             |  0,40·0,25 = 10%     |       30%   |      40%

ikke-bilist     |                      10%    |        50%   |      60%

                                            20%    |        80%   |     100%


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den eneste oplysning, der er relevant, er vel, at 25% af bilisterne er rygere, og at der står en masse biler parkeret, hvorfor antallet af biler må antages tilstrækkeligt stort til, at 4 biler mere eller mindre ikke gør nogen forskel. Man må gå ud fra, at en bil tilhører en bilist. Sandsynligheden for, at ingen af de 4 biler tilhører rygere må vel så være

(1 - 0,25)4 = (3/4)4


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.