Fysik

Rotationshastighed på nordpolen

21. november 2012 af ConfusedOfMath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet er: Hvor stor er rotationshastigheden på Nordpolen?

Jeg ved ikke om det har noget med denne opgave at gøre men længere oppe oven over andre opgaver står der:

Jorden drejer også rundt om sin egen akse. Her tager en omdrejning 1 døgn.
Ved Ækvator er omkredsen af Jorden ca. 40.000 km.
På Danmarks breddegrad (56° nordlig bredde) er rotationshastigheden ca. 259 m/s.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2012 af peter lind

Du blander to forskellige begreber sammen. Rotationshastigheden er 360º eller 2π pr. døgn. Hvis du vil kender hastigheden af overfladen skal du bruge v = ω*r


Svar #2
21. november 2012 af ConfusedOfMath (Slettet)

hvordan regnede frem til at rotationshastigheden er 3600


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2012 af peter lind

Det er den ikke. Der ligger kun i de 360º at den drejer en omgang på et døgn


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. november 2012 af hesch (Slettet)

Rotationshastigheden på den geografiske nordpol = 0, eftersom afstanden til jordens rotationsakse her = 0.


Skriv et svar til: Rotationshastighed på nordpolen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.