Matematik

Hej :)

22. november 2012 af thugdeep (Slettet) - Niveau: 10. klasse

kan ikke finde ud af det?

 

På skisportsstederne er der faste baner i forskellige sværhedsgrader. Banerne kalder man

pister.
Ved slalom løber skiløberne ned ad bjerget i
noget, som ligner halvcirkler – se tegning.
En bestemt pist er i direkte afstand 6 km lang.
Arne og Berit løber i halvcirkler hele vejen ned
ad den 6 km lange pist.
Når de har løbet 2 halvcirkler, er de kommet
80 meter ned ad pisten.
Det direkte stykke er 80 m
Skiløbernes bane
ned ad pisten
______________________________________________________________________________________
Spørgsmål
4.1  Arne er kommet 320 meter (direkte afstand) ned ad pisten.
  Hvor mange halvcirkler har han løbet?

4.2  Vis, at Arne har løbet cirka 9,4 km,
  når han er kommet til enden af pisten?

4.3              Arne begynder sit løb 9:45 og slutter 10:30.
                 beregn arne gennemsnitshastighed.

4.4  Berit har løbet i halvcirkler et stykke ned ad pisten.
  Hun har i alt løbet 3,4 km.
  Hvor lang er den direkte vej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2012 af hellerup2900 (Slettet)

4.1  : 40 m pr. 1 halvcirkel. Dvs : 40 / 320 = 8

4.2 : 40/94000 = 2350

4.3 : 9,4/45 = 0,2 km pr. sekund = 12,53 (præcist) km pr. minut.

4.4 : 6 - 3,4 = 2,6 km

Jeg er overhovede ikke sikker på, at jeg har forstået dine spørgsmål korrekt? Du skriver ekstremt unøjagtigt, og mange af spørgsmålene giver ikke ordentlig mening! Har dog stadigvæk taget mig lidt tid til at regne det ud på den måde, jeg forstod spørgsmålene...

Spørgsmål 4.2 , 4.3 , 4.4 giver ikke mening, og er derfor sikkert ikke rigtige... Prøv at forklare opgaven bedre...


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2012 af PeterValberg

To halvcirkler bringer dem 80 meter (målt direkte) ned af pisten
Pisten er 6 km = 6000 m målt direkte

De skal altså gennemløbe 2·6000/80 = 300/2 = 150 halvcirkler

(Halv)cirklen har en diameter på 80/2 = 40 m

Den halve cirkelbue har en længden på 1/2·O = 1/2·π·d = 1/2·π·40 = 20·π meter

Den totale strækning, som skiløberen skal gennemløbe er

s = 150·20·π = 3000π meter = 3π km ≈ 9,42 km

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
22. november 2012 af thugdeep (Slettet)

mange tak men du kan se opgaven her http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Uddannelser-til-voksne/Overblik-over-voksenuddannelser/Almen-voksenuddannelse/Proever-og-eksamen-avu/Centralt-stillede-skriftlige-proever-i-avu/~/media/UVM/Filer/Udd/Voksne/PDF11/111212%20AVU%20Matematik%20skriftlig%20proeve%20niveau%20D%20opgavesaet.ashx 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. november 2012 af PeterValberg

Okay, jeg antog udfra beskrivelsen i #0, at du skulle finde den strækning, som skiløberen skal tilbagelægge

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
22. november 2012 af thugdeep (Slettet)

Tak Peter :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2012 af mette48 (Slettet)

#1 du har ikke helt styr på hvordan man skriver en division

4.1  : 40 m pr. 1 halvcirkel. Dvs : 40 / 320 = 8    du har byttet om på tallene,

40 / 320 = 0,125

Du mener nok 320/40 = 8

Du har lavet fejl af denne tybe flere steder også i andre indlæg.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2012 af mette48 (Slettet)

4.1
2 halvcirkler er 80 m
1 halvcirkel er 80/2 m =40 m
antal halvcirkler 320/(80/2)
4.2
1 halvcirkel er pi*r i "bueafstand"
r i halvcirklerne er 40/2 m
1 halvcirkel er pi*20 m
antal buer på 9400m er 9400/( pi*20)
direkte længde 9400/( pi*20)*40m
4.3
tid far 9:45 til 10:30 er 3/4 time
9,4 km på 3/4 time er 9,4/(3/4) km/time


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2012 af hellerup2900 (Slettet)

#6

Ja, det er, jeg klar over. Kan du da ikke forstår regnestykket selvom? Det vel ikke særlig svært, at se hvad jeg mente, vel?

Du er heller ikke selv særlig god til, at skrive korrekt. Du har stavet "type" på følgende måde: "tybe". Så prøv ikke, at spille klogere end du egentlig er.

Alle begår fejl, af og til


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2013 af 123434 (Slettet)

Så han løber altså 12,5 km/t?


Skriv et svar til: Hej :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.