Fysik

Brintbil

23. november 2012 af Snf (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har virkelig brug for hjælp ang. nogle beregninger ud fra en legetøjs brintbil som vejer 350 g

Her ses det antal meter som brintbilen kørte for hver ml brint

Antal meter              ML brint

9.7                                   5

24                                   10

75                                   15

131.4                              20

174.9                              25

 

- Hvor langt kører brintbilen på 1 liter H 2?
Her har jeg sagt

På 10 ml kørte brintbilen 24 m

10ml/24= 0.41 m pr ml
0,41 m * 1000 ml = 410 m kan brintbilen køre på 1 liter brint
410m/1000 = 0.41 km

Dvs. at vores brintbil på 350g kan køre 0,41 km på 1 liter 

-- Hvor langt vil en rigtig brintbil køre på 1 liter H2? Antag at brændstofforbruget af en bil er proportionel med bilens masse.

-- Hvor stor skal tanken være for at bilen kan køre 500km uden opladning?

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af de sidste 2 spørgesmål. Jeg får nogle meget store urealistiske tal.

Håber der er en der kan hjælpe.

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. november 2012 af hesch (Slettet)

Dine målinger er langtfra lineære. Bilen kører f.eks. ikke dobbelt så langt på 20mL, som den gør på 10mL.

Det begynder dog at nærme sig ved:

20mL              131,4m

25mL              174,9m

idet   25/20*131,4 = 164,3m  ≈ 174,9m.

Du kan lave en model / ulineær regression der passer med dine data, eller tage 25mL målingen som udgangspunkt.

25mL giver 174,9m  ⇒ 1000mL giver 6996m ≈ 7km.

Se så, om dine tal ikke bliver mere realistiske.


Skriv et svar til: Brintbil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.