Matematik

Hjælp til reduktioner :-(

24. november 2012 af Gliates (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Det gik lige så godt med at løse reduktioner, men dog jeg faldt i "Hak" .. :-(

Håber i kan hjælpe mig:

Opgave A) x(2x + 8) - 2("2 i anden" - 5)

Opgave C) 4a(5 + 2a) + 3(4 - 7a)

Opgave D) -x(3 + 2x) - 2(-"x i anden" + 2x)

- simon 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Opgave A) 3x + 8x - 42 + 10 =  11x - 4+ 10

Opgave C) 20a + 8a2 + 12 - 21a = -1a + 12 + 8a2

opgave D) -3x -2x2 + 2x+ 4x = x 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. november 2012 af mette48 (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener i A, skal der stå x(2x+8)-2(22-5) ?

#1 er ikke fejlfri

A) skal være 2x ikke 3x og 2*22=8 kke 42

c) skal være - 4x ikke + 4x

Gang ind i parentesen ved at gange leddet foran parentesen med alle led i parentesen

 

 


Svar #3
24. november 2012 af Gliates (Slettet)

Jeg er desværre dog ikke helt med.. Kan det uddybes lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2012 af mette48 (Slettet)

A) x(2x+8)-2(22-5) er dette rigtigt?


Svar #5
24. november 2012 af Gliates (Slettet)

Jeps


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. november 2012 af mette48 (Slettet)

x(2x+8)    -      2(22-5)        ganger ind i parentesen ved at gange alle led med leddet 

                                          foran parnetesen

2x*x+8*x   -   ( 2*22-2*5)  =

2x2 + 8x    -   (8-10) =

2x2+8x -  (-2)=

2x2+8x+2

Skriv hvordan du vil regne B, så ser jeg på den lidt senere


Svar #7
24. november 2012 af Gliates (Slettet)

Jeg forstår det ikke.. I min bog står der, at opgave A er 10 + 8 x.. hm.. :p

 

Opgave B)

    4a(5 + 2a) + 3(4 - 7a)

= (20a + 8a) + (12 - 21a)

=  28a + 12 - 21a

= 7a + 12 ( i bogen 8" a i anden" - a + 12..

Hm.. Gid bare det var lidt mere enkelt..


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. november 2012 af mette48 (Slettet)

Det kan jeg da godt forstå at du undre dig over, det undre også mig.

x(2x+8)    -      2(x2-5)   =   der skulle vel ikke have sneget sig en fejl ind

x*2x+x*8-(2x2-2*5) =

2x2+8x-(2x2-10)=

2x2+8x-2x2+10 =8x+10   Nu passer det! Kan du se hvad der er sket?

der skulle stå x først i 2. parentes ikke 2

 

4a(5 + 2a) + 3(4 - 7a) =

4a*5+4a*2a + 3*4-3*7a =

20a +8a2+12-21a              a*a giver a2

ellers har du lavet denne opgave rigtig.

Prøv om du kan få den helt rigtig nu.

 

 

 


Svar #9
25. november 2012 af Gliates (Slettet)

Pinligt jeg lavede fejl i den første, hihi..

20a + 8"a i anden"+12-21a

= så altså, 20a - 21a = 8a"i anden" - a + 12?

 

Opgave C) - x(3 + 2x)    -  2(-x"i anden" + 2x

= -3x - 2x"ianden" - 2x"ianden" - 4x

= -1"ianden" - 2x"ianden" - 4x

= -7x

Jeg ved bestemt ikke om det er rigtigt, hm.. :D


Svar #10
25. november 2012 af Gliates (Slettet)

Jeg ved ikke om jeg må skrive det i denne tråd, men kan det passe, at

x + y + 3 = 3xy, altså x + y = xy?

x"i anden" + 3 = 6?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. november 2012 af hellerup2900 (Slettet)

x + y + 3 = 3xy og x + y = xy NEJ, dette er ikke rigtigt.

x2 + 3 = 7 Er ej heller rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #12
25. november 2012 af mette48 (Slettet)

Brug ikonerne for oven til at skrive i anden. Skriv først x, klik på x2 for ovrn og derefter på 2 slut med at klikke på x2 igen (så forsvinder den blå baggrund og du skriver i almindelig størrelse igen)

Opgave C) - x(3 + 2x)    -  2(-x"i anden" + 2x)

= -3x - 2x"ianden" - 2x"ianden" - 4x                 der står et minus foran x2, som du har overset (det gjorde jeg også i starten) ellers rigtigt

= -1"ianden" - 2x"ianden" - 4x                     du skal "samle i bunker" af samme slaks" x2-er i en bunke, x-er i en anden (og tal i en tredie, men dem er der ingen af her)

-3x-2x2+2x2-4x = -3x-4x -2x2+2x2 = -7x + 0x2 = -7x

= -7x


Brugbart svar (1)

Svar #13
25. november 2012 af mette48 (Slettet)

xy betyder x*y og er altså ikke det samme som x+y

3xy = 3*x*y

x2 betyder x*x

x2 + 3 kan ikke skrives kortere se tekst i #12


Svar #14
25. november 2012 af Gliates (Slettet)

Tak for hjælpen! :D


Skriv et svar til: Hjælp til reduktioner :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.