Matematik

Isoler x

24. november 2012 af S95 (Slettet)

Hej,
 

Jeg har et stykke, hvor jeg skal isolere x i denne sammenhænh;

1000 = 3000x

Det er bare nogle tilfældige tal,
 

Men hvordan skulle jeg gøre, hvis jeg skulle isolere x i det der stykke ? 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Brug en logaritmeregneregel:
log(1000)=log(3000x)  ⇔ log(1000)=x*log(3000) 

herefter kan du vist godt selv isolere x :) 
 


Svar #2
24. november 2012 af S95 (Slettet)

Jeg kender ikke noget til logaritmeregnereglen :-((

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Det skulle du gerne have haft om, hvis du får stillet lignende opgaver. Ellers må du vel nøjes med at bruge "solve"-funktionen på din lommeregner.

Men den regel jeg henviser til er givet ved:

log(ax)=x*log(a)       (prøv at sammenligne med det, jeg har gjort) 

Dvs. at der i #1 er blevet indført log på begge sider, også har vi gjort eksponenten x til en faktor, hvorefter du kan isolere x ved blot at dividere log(3000) på hver side. 


Svar #4
24. november 2012 af S95 (Slettet)

Jeg har aldrig hørt om den regel, men har hørt en del om solve.

Jeg vil prøve mit bedste, og se, om jeg kommer frem til et fornuftigt resultat. 


Svar #5
24. november 2012 af S95 (Slettet)

Kan dette resultat være rigtigt?;

 

0,862.. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Jeg får også x≈0.86


Skriv et svar til: Isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.