Matematik

funktion ved f (x)

24. november 2012 af avengers (Slettet)

jeg fået en funktion givet ved f (x) = e-x^2+2x+1

hvordan redegører jeg for, at f (x) har et maksimum?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2012 af nielsenHTX

vis at f '(x)=0 har en løsning.

(hvis den er defineret på en lukkert begrænset mængde er det også nok)


Svar #2
24. november 2012 af avengers (Slettet)

tak for hjælpen

, men hvad hvis den skal løses med hjælpemidler?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2012 af nielsenHTX

#2 så må du jo sige hvilket CAS program i bruger...


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2012 af peter lind

Du kan også vise at -x2+2x+1 har et maksimum. Da eksponentialfunktionen er monoto voksende betyder det at f(x) også har et maksimum. Det er ikke helt nok at vise at f'(x) = 0. Det giver også mulighed for at f(x) er aftagende eller f(x) har en vendetangent.


Skriv et svar til: funktion ved f (x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.