Matematik

TREKANT

25. november 2012 af Taskenr2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer.

 

I trekant ABC gælder at |BC| = 2 • |AB| og |AC| = 5/2 • |AB|

a) Bestem cos(C)

 

Hvordan bestemmer jeg cos(C)? Jeg formoder at jeg skal bruge cosinusrelationen Cos(C) = a^2 + b^2 - c^2 / 2ab

Men hvordan indsætter jeg tallene i formlen?

 

Håber i kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2012 af nielsenHTX

ja det skal du, husk at |AB|=c , |AC|=b og |BC|=a brug det til at indsætte i din formel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2012 af mathon

     a = 2c
     b = (5/2)c

 

                                      a2 + b2 - c2      (2c)2 + (5/2)c)2 - c2     4c2+ (25/4)c2 - c2     37
                     cos(C) =  --------------- =   ------------------------- =   ----------------------  = ----
                                            2ab                  2·(5/2)c)·2c                       10c2                40

 

                     C = cos-1(37/40) = 22,33º


Svar #3
25. november 2012 af Taskenr2 (Slettet)


Svar #4
25. november 2012 af Taskenr2 (Slettet)

Jeg er med indtil        37
                                 ------
                                  40

Hvordan får du disse tal?


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. november 2012 af nielsenHTX

#4 c2 indgår i alle led i tæller og nævner og er ikke 0, så det går ud.

du skal så sætte (4+(25/4)-1)/10 på en brøksteg, som mathon rigtigt siger bliver til 37/40.


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. november 2012 af mathon

 

                     4c2 + (25/4)c2 - c2       (3 + (25/4))c2    ((12/4) + (25/4))       (37/4)
                     ------------------------- =   ---------------- =  --------------------- =    ------- = (37/40)
                               10c2                         10c2                       10                      10


Skriv et svar til: TREKANT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.