Fysik

Hvilespænding

25. november 2012 af fabrine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) Jeg sidder med fysik og håber at der er nogen der vil give mig en uddybende forklaring på følgende:
- hvilespænding (batteri)
- Indre og ydre resistans (batteri)
Jeg sidder nemlig og skriver teori... så igen: et uddybende svar ville være super dejligt :)
Har selv prøvet at kigge lidt på det men synes ikke rigtigt at jeg kan finde en endelig definition på begreberne. 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2012 af mathon

 

                               Uo = (Ri + Ry) • I

                               Uo = Ri • I + Ry • I

                               Uo = Ri • I + Upol


                               Ri = (Uo - Upol) / I

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. november 2012 af peter lind

Det står sikkert meget bedre idin bog end jeg kan klare.

Hvilespænding er spændningsforskellen mellem poleren på batteriet, når det ikke er belastet.

Indre modstand er den elektriske modstand, der findes inde i batteriet

Ydre modstand er modstanden af den elektronik, du sætter på polerne for eks. en almindeli modstand, eller pære


Svar #3
25. november 2012 af fabrine (Slettet)

Okay mange tak :) Vil prøve at kigge på det!


Skriv et svar til: Hvilespænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.