Fysik

haster!

26. november 2012 af sumaira1 (Slettet)

nogen som kan hjælpe ? 

 

Lys fra en bestemt overgang i hydrogen afbøjes 16.95° (1.orden) af et gitter med 600 linier pr. mm.
a. Beregn lysets bølgelængde.
b. Beregn lysets fotonenergi i Joule og i eV. 

 

på forhånd tak ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2012 af peter lind

a. Brug gitterligningen d*sin(θn) = n*λ d er gitterkonstante afstanden mellem linjerne, θn er afbøjningen af ordenen n og  λ er bølgelængden

b. Brug E = h*f = h*c/λ hvor h er Plancks konstant, f er frekvensen og c er lysets hastighed


Skriv et svar til: haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.