Fysik

hjælp

26. november 2012 af uytuty (Slettet)

sådan lyder opgaven.. ved hjælp af en dyppekoger opvarmer vi vand til 100 grader i en termobeholder. vi lader dyppekogeren være tændt, hvorved der fordamper noget vand. dyppekogeren har en effekt på 350 W. 

 

beregn af den mængde vand, der fordamper på 120 sekunder.

 

tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2012 af hesch (Slettet)

Tilført energi på 120 sek = 120s * 350W = 42 kJ.

Slå vands fordampningsvarme op ( J/g ) og divider den op i den tilførte energi. Så finder du antal gram.


Svar #2
26. november 2012 af uytuty (Slettet)

altså 42kj/2260kj=0,018 kg eller hvad


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2012 af hesch (Slettet)

2260kj,  hvad er det ?

Du skulle finde vands varmefylde, der har enheden J/g eller kJ/g.

Når du dividerer x kJ med y kJ så får du z "ingenting".  Dette "ingenting" kalder du så kg.

Pointen er, at hvis du er omhyggelig og opmærksom på dine enheder. Så kan du ud fra dem "se" hvordan tingene skal regnes ud:   f.eks:  x J divideret med y J/g giver enheden J/(J/g), altså z g. ( eller kg, om du vil ). Og det var jo netop vandmængden, f. eks. målt i gram, du ville finde.

Hvis du laver talberegningerne korrekt, men enhederne er forkerte, så kan det hele være ligegyldigt: 0,018 hvadfornoget ?

For dit eget bedste  :)


Svar #4
26. november 2012 af uytuty (Slettet)

tak for din indsats...


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.