Matematik

Andengradsfunktionen hjælp

26. november 2012 af Magah (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er igang med at lave en emneopgave i andengradsfunktionen jeg er stort set færdig med den, jeg mangler faktisk kun et punkt.

Jeg mangler en: Modelopgave

og jeg må sgu indrømme at jeg er lidt lost her, med hvordan jeg skal lave en, har en opgave jeg kunne lave men kan simpelthen ikke finde ud af den, har prøvet i lidt tid nu så jeg har fundet frem til jeg nok har brug for lidt hjælp.

Jeg ville være super glad hvis der var en som kunne hjælpe mig med denne opgave :) endten lave den eller hjælpe lidt på vej,(ikke fordi jeg vil have det hele serveret) fordi emneopgaven skal være færdig inden 23:00 i aften, men som sagt det er jo kun den sidste jeg mangler, og jeg var syg da vi havde omkring modelopgaver:(

- håber nogle kan hjælpe, tak på forhånd

 

Opgaven:

En lille virksomhed laver tryk på T-shirts efter kundernes egne ønsker og tegninger. Prisen pr. stk. afhænger af, hvor mange T-shirts den enkelte kunde køber.

Sammenhængen mellem antal T-shirts (x) og stykpris (p(x)) kan beskrives ved følgende forskrift:
p(x) = – 0,02x + 25 for x ? ]0 ; 1250]

Ud fra disse oplysninger skal du lave en forskrift for omsætningsfunktionen o(x). (omsætning = afsætning · pris, dvs. o(x) = x·p(x))
Tegn parablerne for Prisfunktionen og Omsætningsfunktionen. Husk intervallet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af nielsenHTX

o(x)=x*p(x)=x*(-0,02x+25)=... ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2012 af hbhans (Slettet)

o(x) = x*p(x)

o(x) = x(-0.02x +25) 

Dette er en parabel for hvis man ganger ud får man et andengradspolynomium

Parablen vender grenene nedad (koefficienten til x2 er negativ). Den skærer x-aksen i (0,0) og  (1250,0).

Toppunktet findes ved at sætte o'(x) = 0.


Skriv et svar til: Andengradsfunktionen hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.