Matematik
To ubestemte integraler
22. september 2005 af
Aalborg (Slettet)
Hej alle!
Håber I kan hjælpe mig med, at løse to ubestemte integraler, hvor jeg står lidt på bar bund.
1) 2
S t*e^((t)^2) dt
1
2) pi/6
S sin(3y) dx
0
Ved 1) er jeg på bar bund.
Ved 2) Har prøvet at sætte 3y = t, hvilket ikke var en succes. Jeg har også bare integreret det direkte ( -cos(3y) ) hvilket heller ikke var en succes.
Kom med et bud eller to - og jeg bliver glad :]
Håber I kan hjælpe mig med, at løse to ubestemte integraler, hvor jeg står lidt på bar bund.
1) 2
S t*e^((t)^2) dt
1
2) pi/6
S sin(3y) dx
0
Ved 1) er jeg på bar bund.
Ved 2) Har prøvet at sætte 3y = t, hvilket ikke var en succes. Jeg har også bare integreret det direkte ( -cos(3y) ) hvilket heller ikke var en succes.
Kom med et bud eller to - og jeg bliver glad :]
Svar #1
22. september 2005 af fixer (Slettet)
1) Anvend substitutionen y=t^2 => dy=2tdt.
2) Du er temmeligt tæt på succes. Der er intet i vejen for den substitution, du har foretaget. Blot skal du huske at
t=3y => dt=3dy
altså må
S[sin(3y)]dy =
S[sin(t)](dt/3) =
(1/3)S[sin(t)]dt
Fortsæt selv herfra.
Husk i begge tilfælde at med substitutionerne transformeres også integrationsgrænserne.
2) Du er temmeligt tæt på succes. Der er intet i vejen for den substitution, du har foretaget. Blot skal du huske at
t=3y => dt=3dy
altså må
S[sin(3y)]dy =
S[sin(t)](dt/3) =
(1/3)S[sin(t)]dt
Fortsæt selv herfra.
Husk i begge tilfælde at med substitutionerne transformeres også integrationsgrænserne.
Skriv et svar til: To ubestemte integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
