Debat

Kan man tage flere uddannelser?

26. november 2012 af bummelumbumbum - Niveau: Universitet/Videregående

Hej allesammen,

Kan man godt tage flere videregående uddannenlser? Jeg tænker ikke kun på kandidater.

F.eks. Jeg vil gerne tage en kandidat i fysik. Kan jeg så efter jeg har taget den uddannelse, læse på forfatterskolen, som tager 2 år?

Jeg ved godt at man kun har 70 SU-klip, men kan man godt læse efter det på egen bekostning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2012 af PhilipNielsen

Ja. Du kan læse så meget du vil hvis du har overskud til at gå i skole så mange år. Systemet er skabt sådan at du, hvis du fortryder dit studievalg eller bliver træt af dit arbejde, har mulighed for at gøre det hele om (dækker tilbage til din ungdomsuddannelse).


Svar #2
26. november 2012 af bummelumbumbum

Er det muligt at læse en uddannelse mens man har et fuldtidsarbejde?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2012 af hellerup2900 (Slettet)

#2

Ja, det er muligt på nogle uddannelser, at læse samtidig med man har et fuldtidsarbejde. Dette skal dog være et studium med aften og weekendsprogram. Det er dog ikke alle uddannelser, der har denne mulighed, da undervisningen sagtens kan ligge om morgen eller trække langt ud i forhold til tid.

I forhold til dit hovedspørgsmål vedr. valg af flere end en uddannelse.

Du kan sagtens tage flere uddannelser end en, men du kan kun have EN Kandidatgrad. Du kan derfor ikke være kandidat i to læresæt, men du kan sagtens tage en kandidat og en bachlorgrad.

Hvis du allerede har titlen Cand(et eller andet), og derefter tager en ekstra kandidat uddannelse, kan du kun vælge en titel, og det bliver normalt den sidstenævnte.


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. november 2012 af Hexaemeron (Slettet)

#3

Oplysningerne i 3 er ikke korrekte. Man kan sagtens have flere forskellige akademiske titler, herunder også flere kandidatgrader. 

Det, som #3 sikkert tænker på, er, at staten (under normale omstændigheder) kun betaler udgifterne til én kandidatgrad - vil man have flere, må man selv betale for de efterfølgende. Der kan dog søges dispensation. 

Eksempelvis overvejer selv at læse en sekundær bachelor- eller kandidatgrad gennem Åbent Universitet i København. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. november 2012 af hellerup2900 (Slettet)

#4

Jeg har lige tjekket min konklusion på nettet, og kan se at jeg har begået en "brøler" i forhold til min udtalelse vedr. 2 kandidatgrader. Det kan man sagtens, dog er der STADIGVÆK en ulempe!

Hvis du allerede har en Cand titel og søger ind på en ny cand uddannelse ryger du "bagerst i køen". 

Jeg bygger mit udsagn på et indlæg fra en studievejleder:

"Jeg har talt med en på studiekontoret på itu og hun sagde, man ryger bagest i køen, og blot skal søge uden at undersøge sagen nærmere. De vil ihvertfald ikke hjælpe med en sandsynlighedsberegning for optag (ansøgere delt med optagne). Ikke så mærkeligt, når det er skattefinansieret. Så er der jo nød til at være lidt rationering."

Denne proces er opgjort på baggrund af, at de nyuddannede (altså dem uden uddannelse) skal have førsteret på universitesuddannelserne. Det vil sige, at din chancer er lavere.. Medmindre du tager en kandidat på en uddannelse med et overflod af studiepladser.


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. november 2012 af thomaslarsen90 (Slettet)

#0 Du kan kun tage én kandidatgrad. Så når du har fået den, kan du ikke få en kandidat i et andet fag.


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. november 2012 af rakijovic

Man skal også passe på med hensyn til antal SU-klip. Til en videregående udannelse giver staten 70 klip, færdig. Hvis man så finder ud af at ens valgte uddannelse "ikke er noget for én" og ender med at skifte uddannelse som vi andre skifter undertøj, er det bare ærgerligt; tælleværket bliver ikke nulstillet af dén grund.

M.a.o.; hvis man fimser rundt i fire måneder på i alt tre uddannelser før man endelig får valgt rigtig, har man allerede brugt tolv klip (ét kalenderårs SU), og der er så kun 58 klip tilbage. Det er ikke umuligt at klare en videregående uddannelse på 58 måneder (næsten fem kalenderår), og har man arbejde ved siden af studierne, kan man sågar stoppe udbetaling af SU i tre-fire måneder og dermed strække rammen lidt. Dette fravalg kan snildt gøres i sommertiden, hvor der forelæsningsmæssigt alligevel ikke sker en dyt mellem medio maj og primo september, ud over eksamina i juni. Bid mærke i at man ikke mister SU hvis man afmelder udbetaling, man sparer blot på klippene og kan således gøre brug af disse senere i studieforløbet.)

Gennem at afmelde SU får man også forhøjet sit fribeløb, og har man en god løn og/eller tænkt sig at knalde igennem i sommerferien, kan man, hvis man er matematisk snedig nok, nogle gange endda tjene på affæren.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Skriv et svar til: Kan man tage flere uddannelser?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.