Matematik

Fuldstændige løsning

26. november 2012 af Glans (Slettet) - Niveau: A-niveau

For ethvert  reelt tal, a betragter vi differentialligningen

ay"+2y'+y=0

Find fuldstændige løsning til ay"+2y'+y=0, når a=1

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs så differentialligningen

y'' + 2y' + y = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2012 af SuneChr

# 0

Prøv løsningsmodellen for:

Den homogene lineære 2. ordens differentialligning med konstante koefficienter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2012 af peter lind

Hvis man har differentialligningen a*y''+b*y+c = 0

skal man løse de karakteristiske ligning. a*x2+b*x+c=0

hvis der er 2 forskellige rødder r1 og r2 er løsningeerne y=c1*er1x+c2*er2x

Er der en løsning r er løsningerne  c1*erx +c2*x*erx

 


Svar #4
26. november 2012 af Glans (Slettet)

peter lind:

Er der en løsning r er løsningerne  c1*erx +c2*x*erx

er det den jeg skal finde, jeg har løst den karakteristiske ligning og fundet a

Gider du ikke  finde dne fuldstændige løsning, så vil jeg prøve at forstå .


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2012 af DelFerro (Slettet)

y''  +  2y' + y = 0 , dvs

r2 + 2r + 1 = 0 ⇒ r = -1

Du har kun een løsning. Se #3


Svar #6
27. november 2012 af Glans (Slettet)

Ja,  når r=0 så er der en løsning, og hvor får du -1 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

r er ikke lig med 0. r er lig med -1 :

r2 + 2r +1 = 0 ⇔ (r + 1)2 = 0 ⇔ r = -1


Skriv et svar til: Fuldstændige løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.