Matematik

Ortogonale vektorer

27. november 2012 af mary94 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har den her opgave, jeg mangler sidste del af den og kan ikke komme videre.

Bestem de værdier af t, for hvilke v og w er ortogonale, og bestem de værdier af t, for hvilke v og w er parallele når: 

vektor V = ( t2 - 4 , 4t ) og vektor W = ( 2, 1 ) 

Jeg har så følgende formel Formel V • w = V1 • w1 + v2 •. W2 = 0

Herefter sætter jeg mine tal ind i formelen: 

(( t2 - 4 ) • 2 + (4t) • 1 = 0

 

Men nu kan jeg ikke komme videre :( er der nogen der kan hjælpe ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af nielsenHTX

du skal så finde t, det er en 2.gradsligning.

 

de er parallelle hvis v•w^=0

hvor w^ kaldes "w hat" eller en tværvektor

hvis a=(b,c) så er a^=(-c,b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2012 af peter lind

Gang parenteserne ud. Du får en 2. grads ligning


Svar #3
27. november 2012 af mary94 (Slettet)

Så jeg starter med at løse min 2. gradsligning (( t2 - 4 ) • 2 + (4t) • 1 = 0 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2012 af peter lind

Du starter med at gange parenteserne ud, så du får andengradsligningen på en velkendt form. Først derefter løser du den.


Svar #5
27. november 2012 af mary94 (Slettet)

Nu har jeg ganget parenteserne ud, og får : 

2t2 - 8 + 4t = 0 

også får jeg t = √5 - 1  og t= -1 -√5 

kan det passe ? 


Svar #6
27. november 2012 af mary94 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe ??? 


Svar #7
27. november 2012 af mary94 (Slettet)

hvad gør jeg efter at have fundet t ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2012 af peter lind

Går videre næste opgave


Skriv et svar til: Ortogonale vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.