Matematik

Trigonometri

27. november 2012 af migss (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej !

Jeg har haft om det før men har helt glemt hvordan man udregner vinkler i trigonometri :)) 

Eks. 

1) Beregn vinkel A i trekanten ABC 

BC er 2,35 m 

AC er 10,55 m 

C er 90 grader 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten er retvinklet, og man kender siderne a og b. Benyt formlerne for sinus og cosinus til vinklerne i den retvinklede trekant:

sin(A) = cos(B) = a/c , cos(A) = sin(B) = b/c ,

hvoraf

tan(A) = a/b .


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2012 af charlie1111 (Slettet)

slettet


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2012 af peter lind

Tangens til en vinkel i en trekant er modstående katete/høsliggende katete


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2012 af 384106 (Slettet)

Inde på frividen.dk kan du downloade et matematik program, der regner trekanter ud, og viser udregningerne. Programmet må du også bruge til eksamen :-)
 


Svar #5
27. november 2012 af migss (Slettet)

okay tak ! :) men hvad hvis den mostående og hypotonusen er den samme ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det kan de ikke være i en egentlig, retvinklet trekant. De to kateter kan have samme længde, når den retvinklede trekant også er ligebenet, dvs. hvis de to spidse vinkler er lige store og lig med 45º.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2012 af YesMe (Slettet)

45 grader


Svar #8
27. november 2012 af migss (Slettet)

Okay :) men hvordan kan man kende vinkel A i denne her opgave ? jeg kan virkelig ikke finde ud af at skelne den modstående katete og med hypotenusen.

 

Vedhæftet fil:erf.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skal bestemme vinkel A i firkanten. Den er summen af vinkel A i trekant ABO og vinkel A i trekant AOD, hvor O er diagonalernes skæringspunkt i dragens indre.

Benyt formlen for tan(A) i #1 til at beregne de to vinkler A i de to retvinklede trekanter.


Svar #10
27. november 2012 af migss (Slettet)

okay tusind tak forstår det nu ! :)

 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.