Fysik

Termisk energi

29. november 2012 af kdbjvk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået til opgave at regne denne opgave:

Du har i en kasserolle opvarmet 150 g vand til kogepunktet. Varmetilførslen fra kogepladen er på 800 W. Hvor lang tid går der før alt vandet er fordampet?

Jeg er dog i tvivl om hvordan jeg skal gøre det??
er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2012 af peter lind

Masse af vand*specifik fordamningsvarme for vand = effekt*tid


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2012 af mathon

       
                         P•t = m•L

                         t = (m•L) / P

                         t = ((0,150 kg)•(2260 kJ/kg)) / (800 J/s) = 423,75 s = 7,06 min

            


Skriv et svar til: Termisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.