Matematik

Bestem forskrift

30. november 2012 af Bahjo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

Jeg skal bestemme forskriften for en lineær sammenhæng. Det oplyses, at f(2,9)=19 og f(8,7)=76. Normalt ved jeg godt, hvordan jeg finder forskirften.. Men jeg er bare i tvivl om, hvilke tal jeg skal bruge? Er punkterne (2,9) og (8,7) mine x'er og y'er, jeg sætter ind i formlen delta y over delta x? Skal jeg bruge de andre tal 19 og 76 til noget? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2012 af mathon

 

                        a = (y2-y1) / (x2-x1)

                        a = (76-19) / (8,7-2,9)

                        b = 19 - a•2,9


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2012 af peter lind

Du skal bruge dem alle

x1 = 2,9  y1=19

x2=8,7    y2 =76


Svar #3
30. november 2012 af Bahjo (Slettet)

Ja, jeg kender godt formlerne:) 

er punkterne (2,9) min x1 og y1

og punkterne (8,7) min x2 og y2  


Svar #4
30. november 2012 af Bahjo (Slettet)

nååår okay. Nu forstår jeg. Mange tak for svarene! 


Skriv et svar til: Bestem forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.