Matematik

det er svært

01. december 2012 af uytuty (Slettet)

f(x) = 2x2 + b  x + 8
 Hvad skal b være, for at f(x) har netop 1 skæringspunkt med x-aksen. Er
der ere mulige løsninger?
tak jeg ha ingen ide


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2012 af Snick (Slettet)

Antager at funktionen er

f(x) = 2x2 + b x + 8

Parablen har netop én løsning(skæring med x-aksen) når diskriminanten

d = b2 - 4ac = 0

Benyt, at du kender a og c til at isolere den værdi b må have for, at parablen har netop én løsning.


Svar #2
01. december 2012 af uytuty (Slettet)

tak for dit svar men jeg forstået ikke helt eller jeg forstår ikke matematik..så vil du ikke være lidt mere præcist


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt de kendte værdier for koefficienterne a og c, og løs så ligningen for d = 0 i b:

d = b2 - 4ax = 0

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2012 af Snick (Slettet)

#2

Udmærket.

Du har funktionen

f(x) = 2x2 + bx + 8

Denne funktion er en andengradsligning af formen

ax+ bx + c 

For din funktion gælder det

a = 2

b = ?

c = 8

Din opgave lyder, at du skal finde den værdi b, for funktionen, når parablen har netop én løsning(skæring med x-aksen). Antallet af løsninger afhænger af diskriminanten

d = b- 4 • a • c

Hvor der gælder 

d > 0               (to løsninger/rødder/skæringer)

d = 0               (en løsning)

d < 0               (ingen løsning)

Dvs du skal sætte d = 0

Således

b2 - 4 • 2 • 8 = 0

Du har nu en ligning du kan løse

Mvh Snick


Svar #5
01. december 2012 af uytuty (Slettet)

jeg fik den til 8 og hvd betyder der altså hvad så nu 


Svar #6
01. december 2012 af uytuty (Slettet)

jeg fatter det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2012 af Snick (Slettet)

Svaret er altså så at parablen har netop én løsning når b har værdien 8 eller -8


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. december 2012 af Andreww (Slettet)

Du kan vel godt løse ligningen fra #4:

b2 - 4 • 2 • 8 = 0


Svar #9
01. december 2012 af uytuty (Slettet)

hvad skal jeg svar på spørgsmålet bare 8 eller hvad

 

jeg er ikke helt med


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. december 2012 af Snick (Slettet)

#9

Se svar #7


Svar #11
01. december 2012 af uytuty (Slettet)

tak


Skriv et svar til: det er svært

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.